Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

 

10.7.2009 13:30:00

Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) Üye 99 Belediye Başkanı Diyarbakır'da Bir Araya Gelerek Bir Basın Açıklaması Düzenledi.

 

 

 

G.ŞIRNAKHABER- Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) üye 99 belediye başkanı Diyarbakır'da bir araya gelerek bir basın açıklaması düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Cumhurbaşkanına, bir bütün olarak onurlu bir barışın gelmesine dair beklentilerimiz ve şüphesiz ki bu sürece sunacağımız katkıları içeren bir rapor sunacağız" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde görev yapan DTP üyesi 99 belediye başkanı Kürt sorunuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletilen randevu talebi hakkında bir basın açıklaması düzenledi.

DTP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde düzenlenen basın açıklamasına belediye başkanları ve diğer DTP'liler katıldı. Burada bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Bugünümüzü ve geleceğimizi etkileyen bir sürecin içerisinden geçiyoruz.

Bu süreç, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü, Avrupa Birliği adaylık süreci, sivilleşme, demokratikleşme siyasal ve kültürel hakların kullanımı ve hukuk devleti tartışmaları açısından hayati önem taşıyan bir süreçtir. Yerelde yaşayan halkımızın özlemlerine, beklentilerine ve bu sürecin nihai barışla sonuçlanması temennisine katkı sunmamız gerekir. Siyaset ve taraflar üstü olan Cumhurbaşkanlığı makamından randevu talebinde bulunmuş bulunuyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleşen randevu talebimizin bugün ve bundan sonraki geçen günlerde yanıtını bekleyeceğiz. Şüphesiz ki Kürt sorununun nihai çözümü de siyasi olacaktır.

Bizler DTP üyesi olan belediye başkanları olarak birinci derecedeki istekleri yurttaşlarımız yaşam standardı içinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır. Bununla birlikte her gün sokakta her gün işyerinde yurttaşlarımızın taleplerine beklentilerine tanıklık ediyoruz. Tam da bu noktada yurttaşlarımızın bütün kaygılarını özlemlerini ve beklentilerini kendi beklentilerimiz olarak görüyoruz.

Randevu gerçekleşirse yurttaşlarımızın bu isteklerini Sayın Cumhurbaşkanı'na aktarma şansına sahip olacağız. Bizler bu buluşmanın çatışmalı süreçten nasıl etkilenildiğini ve bundan nasıl çıkılacağı konusunda önemli bir deneyim aktarımının gerçekleşeceğine de inanıyoruz. Bu vesile ile kamuoyuna yansıyan kimi bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Şu an itibariyle randevumuza herhangi bir yanıt gelmemiştir. Ama bekliyoruz. Eandevunun iptaline dair resmi bir süreç yoktur. Benim temennim bu randevuya olağanüstü bir yüklenim olmamasıdır. Biz bu randevuyu olması gereken bir buluşma olarak tanımlıyoruz. Olamayacak bir olasılık üzerinden bence yorum yapmamak lazımdır. Randevunun gerçekleşeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Baydemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Cumhurbaşkanı'na, bir bütün olarak onurlu bir barışın gelmesine dair beklentilerimiz ve şüphesiz ki bu sürece sunacağımız katkıları içerecektir. Daha açık bir ifadeyle akılla ve vicdanla bir çatışmasızlık sürecinin başlatılmasına dair gözlemlerimizi de aktarma şansına sahip olacağız"

 

 

        

Bu habere 0 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337889

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber